Egyszerű receptek kezdő háziasszonyoknak

Süssünk - főzzünk együtt, egyszerűen!

 

TORTÁK

 

1. Vizes piskóta

2. Édesanyám csokitortája

3. Kinder torta

4. Plazma torta

5. Keksz torta

6. Schwarzwald torta

7. Milka torta

8. Gyümölcstorta

9. Marquise torta

10. Román torta

11. Tarka torta

12. Japán torta

13. Rongyos torta

14. Margaretta torta

15. Góliás torta

16. Bomba torta

17. Bomba torta II.

18. Diós torta

19. Rumos-diós torta

20. Túrókrém torta

21. Fagyi torta

22. Cappuccino torta

23. Mákos torta

24. Gesztenyés torta

25. Görög torta

26. Joghurt torta

 

1. Vizes piskóta Nevetés

4 tojás fehérjét 2 kanál vízzel habnak felverünk. Lassan hozzáadunk 15 dkg cukrot és 1 vaníliás cukrot. Kemény habbá verjük. Ekkor óvatosan hozzákeverünk 10 dkg lisztet, fél sütőport és a 4 tojás sárgáját.

180 fokos sütőben sütjük.

 

Csokitorta.jpg

                                    2. Édesanyám csokitortája NevetésNevetés

Piskótát készítünk a következő módon:

8 tojás fehérjét habnak felverjük 4 evőkanál vízzel. Folytonos keverés mellett lassan hozzáadunk 30 dkg cukrot és 2 vaníliás cukrot. Amikor már kemény a hab, hozzákeverünk 3 evőkanál kakaót, 18 dkg lisztet, 1 sütőport és a 8 tojás sárgáját. Két tepsit kizsírozunk és lisztezünk. Beleöntjük a tésztát. 180 fokon sütjük.

A krémhez felforralunk 1 dl vizet, 20 dkg cukorral. Hólyagosra főzzük, majd beleteszünk 10 dkg csokoládét. Vigyázzunk, hogy a csoki csak elolvadjon, ne forrjon, mert könnyen leéghet! Közben 4 egész tojást habosra felverünk, a krémbe keverjük és sűrűre főzzük. Még forrón fél margarint (12,5 dkg) adunk hozzá. Amikor teljesen kihűlt 1 margarint belemixerelünk.

A krém háromnegyedét a két lap közé, a maradékot pedig a tetejére kenjük. Díszíthetjük őrölt dióval, csokireszelékkel, csokikockával és pirított mogyorószemekkel.

 

3. Kinder torta NevetésNevetés

20-30 dkg diót összedarabolni és kikent tepsibe tenni. 

8 tojás fehérjét 10 evőkanál cukorral habnak felverünk, majd hozzáadunk 3 evőkanál lisztet és 3 evőkanál prézlit. Ráönteni a tepsiben lévő dióra és kisütni.

Amikor kisült fél kiló barna Finettit rákenni, majd a következő krémet: 8 tojássárgáját kikeverni 30 dkg cukorral, 2 vaníliáscukorral és 4 evőkanál liszttel. 7,5 dl tejben megfőzni. Amikor kihült, akkor 1 margarint belekeverünk.

Tetejére felvert tejszínhabot teszünk.

 kinder_2.jpg

4. Plazma torta Nevetés

7 tojásból piskótát készítünk. 

A krémet a következő képpen készítjük el: 25 dkg darált Plazma kekszet leöntünk 4 dl borovnicával. Hozzákeverünk 25 dkg darált diót, 25 dkg porcukrot, 5 tojás sárgáját és 1 margarint. A kisült és meghült piskótára kenjük. Tetejére habot teszünk, amihez az 5 tojás fehérjét 10 kanál cukorral gőz fölött keményre verjük. 

 

5. Keksz torta Nevetés

Fél kiló háztartási keksz felét egymás mellé tálcára rakjuk. Ha kisebb tálcát vagy jénai tálat használunk, akkor kevesebb keksz lesz egy sorban.

6 tojás sárgáját kikeverünk 6 kanál cukorral. Hozzáadunk 2 csokoládés pudingot és ezt az egészet 1 liter tejben megfőzzük. Ízlés szerint a tejbe még tehetünk cukrot (én még 15 dekát beletettem :)). A krémet melegen ráöntjük a kekszre, majd a tetejére rakjuk a többi kekszet is. Én egy jénai tálat használtam, így több soros lett a tortám. :)

6 tojás fehérjét 6 kanál cukorral kemény habbá verjük. 20 dkg cukrot megpörkölünk és a habba keverjük, majd azonnal a tortára kenjük.

 

6. Schwarzwald torta NevetésNevetés

6 tojásból kakaós piskótát sütünk, majd a kész tésztát 3 részre vágjuk.

A krémhez fél liter meggylét felteszünk főni 20 dkg cukorral és 4 kanál gustint (előzőleg kis meggylével kikeverjük). Amikor besűrűsödik levesszük a tűzről. Kihűtjük és akkor 1 margarint belekeverünk.

Fél liter tejszínt habbá verünk.

A tortát a következő módon töltjük: Alulra tészta kerül, majd a meggyes krém, ezt kirakjuk fejtett meggyel, erre jön a tejszínhab. Utánna mégegyszer ugyanígy, legfelülre piskóta kerül és a maradék krémmel, habbal kidíszítjük.

schwarzwald_torta.jpg

 

7. Milka torta NevetésNevetés

15 tojás fehérjét 70 dkg cukorral nagyon kemény habbá verjük és hozzáadunk 40 dkg darált diót. Ezt a masszát rákenjük 5 tortalapra (nápolyi) és egyenként szép sárgára sütjük.

A krémhez 15 tojás sárgáját 35 dkg cukorral megfőzünk (gőzön vagy lassú tűzön) és hozzáadunk 10 dkg főzőcsokoládét. Amikor langyosra hül 2 margarint (legjobb a Rama) belekeverünk. Lekenjük a lapokat és mint a tortát összerakjuk.

 

8. Gyümölcstorta Nevetés

6 tojásból vizes piskótát sütünk.

8 dl tejet felteszünk forrni. 4 tojás sárgáját kikeverünk 20 dkg cukorral, 2 vanilin cukorral, 7 evőkanál liszttel és 2 dl tejjel. A felforrt tejbe öntjük. Amikor besűrűsödik, levesszük a tűzről és belekeverjük a 6 tojás keményre vert fehérjét. Visszatesszük a tűzre és addig keverjük, míg egyet rottyan utánna még melegen a tésztára kenjük.

Gyümölcsöt rakunk rá (eper, banán, barack, kivi, stb.) és felvert tejszínhabot teszünk a tetejére.

 

9. Marquise torta NevetésNevetés

Egy lábas vagy műanyag tál oldalát és alját körberakjuk rumba mártott babapiskótával.

8 tojássárgáját kikeverünk 1 margarinnal és 10 dkg porcukorral, majd hozzáadunk 25 dkg olvasztott főzőcsokoládét.

8 tojásfehérjét 10 dkg porcukorral kemény habbá verünk és  hozzáadjuk az előző krémhez. Összekeverjük és beleöntjük a babapiskóták közé. A tetejét is kirakjuk rumba áztatott babapiskótával. 1 napig hűtőszekrénybe tesszük. Másnap kifordítjuk (nem fontos) és tejszínhabbal lekenjük.

 

10. Román torta NevetésNevetés

8 tojásból 2 piskótát sütünk.

A krémhez kikeverünk 8 tojás sárgáját 30 dkg porcukorral, hozzáadunk 1 margarint, 15 dkg mazsolát, 15 dkg durvára vagdalt diót, pici rumot és 1 citrom levét. 30 dkg darált kekszet leöntünk 2 dl narancsos szokkal és a krémhez adjuk. Kitöltjük vele a piskótát.

8 tojás fehérjét 20 dkg cukorral kemény habbá verjük és belecsorgatunk 20 dkg megpörkölt cukrot. Ezzel a habbal mindjárt le kell kenni a torta tetejét.

 

11. Tarka torta NevetésNevetés

12 tojás fehérjét felverjük 12 kanál cukorral. Amikor kemény hab, akkor hozzáadunk 12 kanál darált diót, 6 kanál lisztet, 1 sütőport és 6 tojás sárgáját. Két piskótát sütünk belőle (vagy egy nagyobbat és kettőbe vágjuk).

Fél liter tejből, 5 kanál lisztből, 15 dkg cukorból és 6 tojás sárgájából krémet főzünk. Amikor kihült, 1 margarint keverünk bele és hozzáadunk 20 dkg összevagdalt zselécukorkát, 10 dkg durvára vagdalt pörkölt diót, 10 dkg mazsolát és 1 citrom reszelt héját.

Ezzel a krémmel kitöltjük a tortát, a tetejét is megkenhetjük vele vagy csokimázzal leöntjük.

 

12. Japán torta Nevetés Nevetés Nevetés

12 tojás fehérjét kemény habbá verni és lassanként 12 kanál cukrot hozzáadni, majd 30 dkg darált diót és 2 kanál lisztet. A masszát jól kikeverjük és 3 lapot sütünk belőle a zsírozott-lisztezett tepsi hátulján. Arany színűre kell sütni. A kész lapokat egymás mellé rakjuk. 25 dkg cukrot megpörkölünk és gyorsan a 3 lapra kanállal szétkenjük (nem kell egyenletesen). 12 dkg margarinból és 12 dkg főzőcsokiból csokimázat készítünk és a pörköltcukros lapokra kenjük.

Gőzön megfőzünk 12 tojás sárgáját 12 kanál cukorral, puding sűrűségűre. Amikor kihült 1 margarint keverünk bele. Ezzel a krémmel kitöltjük a lapokat és a tetejét is megkenjük. Csokireszeléket szórhatunk rá.

japan.jpg

 

13. Rongyos torta Nevetés

20 dkg cukorral habbá verünk 10 tojás fehérjét. Amikor kemény, hozzáadunk 20 dkg mazsolát, 15 dkg darabolt diót, 8 dkg lisztet és fél sütőport. Sütőben 180 fokon megsütjük.

A krémhez 10 tojás sárgáját és 25 dkg cukrot kikeverünk és lassú tűzön megfőzzük. Beleteszünk 10 dkg főzőcsokoládét. Amikor kihűlt 1 margarint keverünk bele.

A tésztát ketté vágjuk, megtöltjük. Tetejére a krémből kenhetünk vagy csokimázat teszünk.

 

14. Margaretta torta NevetésNevetés

6 tojásból piskótát sütünk és tekercsnek összegurítjuk. 

4 kanál vizet és 5 kanál cukrot megfőzünk és beleteszünk 20 dkg darált diót. Amikor kihült 10 dkg margarint keverünk bele és ezzel a krémmel kitöltjük a tekercset. Ezután 24 szeletre vágjuk. 

5 tojás sárgáját 20dkg cukorral és 5 kanál liszttel kikeverjük. Fél liter tejet felforralunk és a tojásos masszát belefőzzük. Amikor kihült 1 margarint keverünk bele.

A szeleteket virág alakban lerakjuk (3x8, mivel 3 sorban lesz a piskóta), középre egyet és körül hetet. Megkenjük az utóbbi krémmel és rátesszük a jövetkező sort...

5 tojás fehérjét habnak felverünk 5 kanál cukorral. 1 dl vízben megfőzünk 30 dkg cukrot és a tojásfehérjére lassú keverés mellett rácsorgatjuk. Ezzel kenjük le a torta tetejét, mint a virágszirmokat. A virág közepének hagyhatunk egy kis sárga krémet.

margaretta.jpg

 

15. Góliás torta Nevetés

6 tojás fehérjéből 30 dkg cukorral kemény habot verünk. Hozzákeverünk 20 dkg darált diót és 3 evőkanál prézlit. Lassú tűznél 2 lapot sütünk belőle.

6 tojás sárgáját, 20 dkg cukrot, 1 dl feketekávét, 4 evőkanál lisztet és 4 evőkanál cukrot összekeverünk. Lassú tűzön keményre főzzük. Amikor kihült, 2 csomag margarint keverünk hozzá. Kitöltjük vele a tortát. Tetejét is lekenjük a krémmel és pörkölt darabolt dióval megszórjuk.

 

16. Bomba torta NevetésNevetés

6 tojás sárgáját kikeverjük 15 dkg cukorral. Lassan hozzáadunk 10 kanál forró vizet, 10 dkg darált diót, 20 dkg lisztet, 1 sütőport és a 6 tojás keményre vert habját. 180 fokos sütőben kisütjük.

6 tojás sárgáját 25 dkg porcukorral kikeverjük. Hozzáadunk 1 margarint (ha lehet Rama) és 15 dkg darált diót. 15 dkg darált kekszet leöntünk 2 dl narancsos szokkal és hozzákeverjük az előző krémhez. A krémet rákenjük a kihült tésztára. (ez nyers krém!)

6 tojás fehérjét kemény habbá verjük 12 kanál cukorral. 8 kanál cukrot megpörkölünk és a kemény habba csorgatjuk verés közben. Mikor kész, rögtön a krémre kenjük.

 bomba.jpg

17. Bomba torta II. NevetésNevetés

6 tojásból vizes piskótát sütünk. Amikor kisült, egy ruhára borítjuk, a sarkait ráhajtjuk és egy tálba tesszük (úgy, hogy a behajtott sarkai felül legyenek).

Ebbe is nyers tojásos krém kerül! 5 tojás sárgáját , 20 dkg porcukrot, 20 dkg olvasztott csokoládét jól kikeverünk és  1 margarint még belemixerelünk. Végül az 5 tojás kemény habbá vert fehérjét hozzáadjuk.

Felnyitjuk a piskóta sarkait és beleöntjük a krémet. Egy napra hűtőszekrénybe tesszük. Másnap tányérra borítjuk és tejszínhabbal bevonjuk.

Vigyázzunk arra, hogy hűtőben tároljuk, mert a nyers tojásos krém könnyen megromolhat!!!

 

18. Diós torta NevetésNevetés

5 tojás fehérjét 5 kanál cukorral kemény habbá verjük. Hozzáadunk 6 kanál darált diót, 2 kanál lisztet, 1 sütőport, majd az 5 tojás sárgáját. Zsírozott-lisztezett tepsibe öntjük és 180 fokon kisütjük.

20 dkg cukrot és 5 tojás sárgáját kikeverünk és 2 dl tejben megfőzzük. Beleteszünk 10 dkg főzőcsokoládét és 20 dkg darált diót. Amikor kihült, belekeverünk 1 narancs levét és 15 dkg margarint. Ezt a krémet rákenjük a piskótára.

5 tojásfehérjéből 10 dkg cukorral kemény habot verünk. Fél deci vízben felforralunk 2 vaníliás cukrot és 10 dkg cukrot. A habra öntjük és tovább verjük, hogy egész kemény legyen, majd a krémre kenjük.

 

19. Rumos-diós torta NevetésNevetés

4 tojás sárgáját kikeverjük 15 dkg margarinnal és 15 dkg porcukorral, majd hozzáadunk 1 kanál kakaót, fél sütőport, 15 dkg darált diót és 7 dkg lisztet. Legvégül a 4 tojás habbá vert fehérjét adjuk hozzá. Zsírozott-lisztezett tepsibe öntjük és kisütjük. Amikor kihült megkenjük baracklekvárral.

20 dkg darált diót, 15 dkg porcukrot, 1 vaníliás cukrot és fél deci rumot összekeverünk és a lekvárra simítjuk.

4 tojást kikeverünk 10 dkg porcukorral, 1 evőkanál kakaóval és gőz fölött megfőzzük. Amikor kihült 1 margarint keverünk bele és a diós krémre kenjük. Tetejére csokimáz kerül.

 

20. Túrókrém torta Nevetés

4 tojásból piskótát sütünk. Kettőbe vágjuk.

Két csomag citromos pudingot kikeverünk 20 dkg cukorral és 1 dl tejjel. Megfözzük 7 dl tejben. Amikor kihült hozzáadjuk 2 citrom levét, 50 dkg áttört tehéntúrót és 20 dkg margarint. Kitöltjük a piskótát és a tetejére is kenünk a krémből. Hideg vízbe mártott villával kicsíkozzuk a tetejét és meghinthetjük csokireszelékkel.

 

21. Fagyi torta Nevetés

10 tojás fehérjét habnak felverünk 10 kanál cukorral. amikor kemény, hozzáadunk 9 kanál lisztet és fél sütőport. Egy nagy méretű tepsit kikenünk, lisztezünk és 200 fokos sütőben megsütjük. Amikor kivesszük a lerniből, megszurkáljuk a tésztát és leöntjük 2,5 dl hideg tejjel.

A krémhez a 10 tojás sárgáját kikeverjük 12 kanál porcukorral és gőzön megfőzzük. Amikor kihül egy tégla Ramat (500 gr) keverünk bele.

5 dl tejben megfőzünk 2 vaníliás pudingot, 6 kanál cukorral és 1 kanál margarinnal.

5 dl tejben megfőzünk 2 csokis pudingot, 6 kanál cukorral és 1 kanál margarinnal.

Amikor a pudingok kihűltek, a tojásos krémet kétfelé osztjuk és a pudingokhoz adjuk.

Alulra kerül a tészta, rá a vaníliás krém, majd a csokis krém. Fél liter tejszínt habbá verünk és a torta tetejére kenjük. Olvasztott csokival meglocsolhatjuk.

fagyitorta.jpg

22. Cappuccino torta NevetésNevetés

7 tojásfehérjét habnak felverünk 30 dkg cukorral és beleteszünk 1 kanál ecetet és 1 kanál prézlit. Zsírozott-lisztezett tepsibe tesszük és 150 fokon szárítjuk. Ilyen piskótát hármat kell elkészíteni! (tehát összesen 21 tojásból!)

30 dkg főzőcsokit felolvasztunk 30 dkg margarinnal (ne forrjon, csak olvadjon) és megkenjük vele a 3 piskótát.

I. krém: 21 tojás sárgáját kikeverünk 30 dkg porcukorral és 3 vaníliás cukorral. Gőz fölött megfőzzük. Amikor kihűlt, 1 és fél margarint keverünk bele.

II. krém: 1 liter tejszínt felverünk egy zacskó mogyorós cappuccino porral.

Összeállítjuk a tortát: alulra tészta csokimázzal, I. krém, II. krém, majd újból tészta I.krém, II. krém, tészta, I. krém, II. krém.

Ez eléggé nagy torta, aki sokallja, kisebb adagot is csinálhat belőle!

 

23. Mákos torta Nevetés

4 tojás sárgáját kikeverjük 25 dkg cukorral, 4 evőkanál vízzel, 1 sütőporral, 20 dkg darált mákkal és 1 evőkanál liszttel. Hozzáadjuk a 4 tojás kemény habbá vert fehérjét.

Krém: 3 kanál lisztet, 20 dkg cukrot, 1 vaníliás cukrotkikeverünk 2,5 dl tejjel és sűrűre főzzük. Amikor kihűlt 20 dkg margarint keverünk bel. 

A tésztát kettévágjuk és megtöltjük a krémmel. Egy kicsit félreteszünk, amivel a tetejét lekenjük.Villával kicsíkozzuk (ez a díszítés).

 

24. Gesztenyés torta Nevetés

Készítünk 2darab 4 tojásos piskótát (egyik kakaós legyen). Kisütjük, majd mindkettőt félbe vágjuk.

Fél liter tejben megfőzünk 4 kanál lisztet, 2 vaníliás cukrot és 15 dkg cukrot. Amikor kihül 1 margarint keverünk bele és 3 csomag (1 csomag 250 gr) gesztenyemasszát.

Szebb, ha felváltva tesszük a világos és a kakaós tésztát.

Tetejére tejszínhabot teszünk.

 

gesztenyetorta.jpg

 

25. Görög torta Nevetés

10 tojás sárgáját kikeverjük 10 kanál cukorral, majd hozzáadunk 5 kanál lisztet, 1 sütőport, 20 dkg darált diót, 2 rúd olvasztott csokoládét és a habbá vert 10 tojásfehérjét. 180 fokos sütőben zsírozott-lisztezett tepsibe öntve kisütjük.

Fél liter tejben megfőzünk 2 vaníliás pudingot 30 dkg cukorral, 2 vaníliás cukorral és 5 tojás kikevert sárgájával. Amikor kihült, 1 margarint belemixerelünk.

20 dkg cukrot 2 dl vízzel felforralunk és kihűtjük. A kisült piskótát ezzel locsoljuk meg, majd rákenjük a krémet.

5 tojásfehérjét habnak felverünk 5 kanál cukorral. 5 kanál cukrot megpörkölünk és a felvert habba belemixereljük. Ezt a habot kenjük a krém tetejére. Aki nem szereti, ha nagyon édes, akkor tejszínhabot tegyen rá, úgy talán kevésbé lesz édes.

 

26. Joghurt torta Nevetés

Sütünk egy 4 tojásos kerek piskótát (kizárólag tortakarimával ellátott formában!).

8 dl joghurtot, 10 kanál porcukrot összekeverünk, majd hozzáadunk 2 zacskó kevés hideg vízben elkevert zselatint. Hozzákeverjük a tejszínhabot.

Fél liter tejszínt habbá verünk és a joghurtos keverékhez adjuk.

A kihűlt piskótára rátesszük a tortakarimát és a joghurtos masszát beleöntjük. Tetejét díszíthetjük málnával, eperrel, ananásszal, aszalt gyümölcsökkel, stb. Egy napra hűtőszekrénybe tesszük, a tortakarimát csak ezután vesszük le róla.

joghurt_torta.jpg

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 15
Tegnapi: 93
Heti: 325
Havi: 2 496
Össz.: 1 179 622

Látogatottság növelés
Oldal: Torták
Egyszerű receptek kezdő háziasszonyoknak - © 2008 - 2018 - konyha-kezdoknek.hupont.hu

Az, hogy weboldal ingyen annyit jelent, hogy minden ingyenes és korlátlan: weboldal ingyen.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: egyszerű levesek - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »