Egyszerű receptek kezdő háziasszonyoknak

Süssünk - főzzünk együtt, egyszerűen!

HABOS SÜTEMÉNYEK

 

1. Hargita szelet

2. Néger kocka

3. Somlói galuska

4. Spanyol szél

 

 

1. Hargita szelet Nevetés

3 egész tojást, 9 kanál cukrot, 9 kanál olajat, 9 kanál tejet, 9 kanál lisztet, 1 csokoládés pudingot, 1 kanál kakaót, 1 sütőport és 1 vaníliás cukrot összekeverünk.

Ha kisült forrón ráöntjük a következő szirupot: 40 dkg cukrot és 4 dl vizet felforralunk.

Amikor kihült a süteményünk tejszínhabot teszünk a tetejére.  

 

2. Néger kocka Nevetés

4 tojás sárgáját 20 dkg cukorral, 15 dkg margarinnal és 3 evőkanál kakaóval habosra keverünk. 1 pohár tejet, 1 csomag sütőport, 20 dkg lisztet beleteszünk és simára keverjük. Zsírozott, lisztezett tepsibe öntjük.

Krém: 4 tojás fehérjét habnak felverünk, 20 dkg porcukrot lassan hozzáadunk. Forró vízgőzön kemény habbá verjük, majd a kisült tésztára kenjük. Tetejére csokimáz kerül.

neger_kocka_2.jpg

 

 

3. Somlói galuska NevetésNevetés

Két 6 tojásos piskótát sütünk, az egyikbe kakaót teszünk, hogy barna legyen.

A sárga piskótát sűrűn megszórjuk 15 dkg vagdalt pörkölt dióval és 15 dkg mazsolával. Szirupot készítünk: 2 dl vizet felforralunk 20 dkg cukorral. Amikor langyos 1 dl rumot öntünk bele és felét a piskótára locsoljuk.

1 liter tejet felteszünk főni (elveszünk belőle 1 dl-t). 2 vaníliás pudingot, 6 tojás sárgáját, 1 vanilin cukrot, 30 dkg cukrot és az 1 dl tejet  simára keverjük. Amikor felforrt a tej akkor belekeverjük és hozzáadjuk még a hat tojás fehérjét kemény habbá verve.  Ezt a krémet még melegen a piskótára kenjük és rátesszük a barna piskótát. Ezt is leöntjük a maradék sziruppal. Tetejére tejszínhab kerül, amit olvasztott csokoládéval vagy csokimázzal meglocsolhatunk.

 

somloi_2.jpg

 

4. Spanyol szél NevetésNevetés

5 tojásfehérjét, 50 dkg cukrot és 1 evőkanál ecetet kemény habbá verünk, majd 2 kanál lisztet keverünk még bele. Zsírozott-lisztezett tepsibe öntjük és 2-3 óra hosszát 120-150 fokon szárítjuk (azért figyeljük, nehogy nagyon megsüljön). 

Fél liter tejben 3 kanál cukorral megfőzünk 1 vaníliás pudingot és az 5 tojás sárgáját. Amikor kihült, 1 margarint keverünk hozzá. A fehér "tésztára" (vagy kisült habra) kenjük. Tetejére tejszínhab kerül. Legjobb másnap fogyasztani, akkor jobb szeletelni és finomabb is.

 



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 37
Tegnapi: 46
Heti: 210
Havi: 1 301
Össz.: 1 394 744

Látogatottság növelés
Oldal: Habos sütemények
Egyszerű receptek kezdő háziasszonyoknak - © 2008 - 2024 - konyha-kezdoknek.hupont.hu

Az, hogy weboldal ingyen annyit jelent, hogy minden ingyenes és korlátlan: weboldal ingyen.

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »